Historia

Suvussani on yrittäjyyttä useassa sukupolvessa. Itsekin haaveilin jo nuorena omasta yrityksestä nimenomaa käsitöiden mailmasta. Keväällä 2010 muutin Pirkanmaalta Keski-Suomeen ja kumppanin innoittamana yritystoiminta alkoi hänen aputoiminimenään Vekkuliverstaana. Syksyllä 2014 toiminta siirrettiin virallisestikin minun nimiini ja samalla nimi muutettiin Metkuniksi. Kesän korvilla 2016 yritys muutti Keuruulle. Nyt Metkuni valmistaa sivutoimisesti suomalaista käsityötä, jota myydään pääosin jälleenmyyjien kautta. Myynti onnistuu myös suoraan minuun yhteyttä ottamalla.

Aidosti Suomalaista

Puutuotteemme valmistetaan käsityönä Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Mohairnalleja valmistaessa käytämme sitä aitoa kangasta, josta ne alkuperäiset vanhat nalletkin on tehty. Ne kankaat tulevat Saksasta. Pääosin pyrimme hankkimaan suomalaista tai vähintään eurooppalaista, jos se suinkin on mahdollista. Onneksi päämateriaalimme on puu, joten materiaalia metsistämme löytyy runsaasti. 🙂

Kun ostat minulta, kannatat suomalaista käsityötä. Ylpeänä voin sanoa olevani osa Suomen Käsityöyrittäjiä. Hankkimalla suomalaista, luot uusia työpaikkoja maahamme. Uskomme suomalaiseen käsityöhön on luja!

Tuotteemme

Päätuotteitamme tällä hetkellä ovat kauniit Kaari- ja Maatis-sarjan munakaapit. Ne tuovat arkiset kananmunat osaksi sisustusta.

Valmistamme lisäksi hassun hauskoja Varapäre-kortteja. Ne ovat humoristinen tuliainen tai osa lahjaa. Varapäreiden takapuolelle voit kirjoittaa terveisesi.

METKAT

Ensimmäinen VaakaTurre-pentue syntyi syksyllä 2013. Se syntyi asiakkaan tarpeesta. Meiltä tilattiin vaakamallin teline, joka olisi koiran muotoinen. Seuraava asiakas tahtoi kissan, seuraava pystymallin. Lopulta asiakkaiden toiveita kuunnellen syntyi useita eri hahmoja, joista suurimmasta osasta on vaaka- ja pystymallin teline. Viinipullotelineitäkin kokeiltiin. Tällä hetkellä emme pysty toimittamaan METKAT-telineitä. Etsimme juuri yhteistyökumppania, joka alkaisi meille telineiden osia tekemään. Otathan yhteyttä, jos tiedät jonkun!

Miksi Metkuni?

Halusin nimestä sellaisen, ettei se kuvaa mitään tiettyä materiaalia tai tyyliä, vaan että se sopii kaikkeen tekemiseen, mitä tulevaisuudessa keksin tehdä. Halusin, että siinä olisi samaa tunnelmaa kuin Vekkuliverstaassa. Tuotteet kun pyritään tekemään iloa ja nokkeluutta apuna käyttäen. Metkuni on kaikkea tätä. Se ei rajaa pois materiaaleja tai työtapoja. Se kertoo, että tässä yrityksessä tehdään metkuja, joihin asiakkaan on syytä varautua. 😉

Ekologisuus näkyy jo luonnostaan yrityksessä, sillä suosimme aitoja materiaaleja muovien sijaan. Kun tuttavilta kaatuu puu myrskyssä, voi hyvin olla, että se pian löytyy tuotteina Metkunilta. Hyötykäyttöön on mennyt myös tuttavien ladoista löytyneitä heinäseipäitä.

Voit ottaa yhteyttä myös silloin, jos valmiista tuotteista ei löydy tarpeisiisi sopivaa. Kerron mielelläni lisää ja teen tarjouksen tilatusta tuotteesta. On mahdollista personoida jo olemassaolevia tuotteita.

Kiitos mielenkiinnostasi yritystäni kohtaan!

Metkaa viikkoa toivottaen
Sarianne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.