Historia

Siitä lienee jo parikymmentä vuotta, kun aloin haaveilemaan käsityökahvilasta. Yrittäjän rohkeus puuttui. Yrittämisen vaikeus pelotti, turhaan. Keväällä 2010 muutin Keski-Suomeen Petäjävedelle ja yrittäjänä toimiva toinen puoliskoni sai minut innostettua yrittäjyyteen. Aluksi toimin hänen yrityksensä aputoiminimen, Vekkuliverstas nimellä. Syksyllä 2014 toiminta siirrettiin virallisestikin minun nimiini ja samalla nimi muutettiin Metkuniksi. Kesän korvilla 2016 yritys muutti Keuruulle. Nyt Metkuni valmistaa sivutoimisesti suomalaista käsityötä, jota myydään pääosin jälleenmyyjien kautta.

Aidosti Suomalaista

Moni myy askarteluja käsityön nimellä. Voisin minäkin teettää puuosat halpamaissa, koota itse Suomessa ja myydä tuotteet suomalaisena käsityönä. Minä haluan kuitenkin myydä aidosti suomalaista. Tämä tarkoittaa, että kaikki puutuotteemme valmistetaan puun hakkuusta pintakäsittelyyn ja hintalappuihin suomessa ja suomalaisista raaka-aineista. Haluan, että koko prosessi on mahdollisimman pitkälle suomalainen. Joskus joudumme valitsemaan ulkomaalaisen vaihtoehdon. Tiesitkö, että esim. pieniä kirjekuoria ei enää valmisteta Suomessa? Mohairnalleja valmistaessa käytämme sitä aitoa kangasta, josta ne alkuperäiset vanhat nalletkin on tehty. Ne kankaat tulevat Saksasta. Pääosin pyrimme hankkimaan suomalaista tai vähintään eurooppalaista, jos se suinkin on mahdollista. Onneksi päämateriaalimme on puu, joten materiaalia metsistämme löytyy runsaasti. 🙂

Kun ostat minulta, kannatat suomalaista käsityötä. Ylpeänä voin sanoa olevani osa Suomen Käsityöyrittäjiä. Hankkimalla suomalaista, luot uusia työpaikkoja maahamme. Uskomme suomalaiseen käsityöhön on luja!

Tuotteemme

Päätuotteitamme tällä hetkellä ovat kauniit Kaari- ja Maatis-sarjan munakaapit. Ne tuovat arkiset kananmunat osaksi sisustusta. Varastoväreinä valkeaa ja harmaata. Tilauksesta teemme muitakin värejä.

Valmistamme lisäksi hassun hauskoja Varapäre-kortteja. Ne ovat humoristinen tuliainen tai osa lahjaa. Varapäreiden takapuolelle voit kirjoittaa terveisesi.

METKAT

Ensimmäinen VaakaTurre-pentue syntyi syksyllä 2013. Se syntyi asiakkaan tarpeesta. Meiltä tilattiin vaakamallin teline, joka olisi koiran muotoinen. Seuraava asiakas tahtoi kissan, seuraava pystymallin. Lopulta asiakkaiden toiveita kuunnellen syntyi useita eri hahmoja, joista suurimmasta osasta on vaaka- ja pystymallin teline. Viinipullotelineitäkin kokeiltiin. Tällä hetkellä emme pysty toimittamaan METKAT-telineitä. Etsimme juuri yhteistyökumppania, joka alkaisi meille telineiden osia tekemään. Otathan yhteyttä, jos tiedät jonkun!

Miksi Metkuni?

Halusin nimestä sellaisen, ettei se kuvaa mitään tiettyä materiaalia tai tyyliä, vaan että se sopii kaikkeen tekemiseen, mitä tulevaisuudessa keksin tehdä. Halusin, että siinä olisi samaa tunnelmaa kuin Vekkuliverstaassa. Tuotteet kun pyritään tekemään iloa ja nokkeluutta apuna käyttäen. Metkuni on kaikkea tätä. Se ei rajaa pois materiaaleja tai työtapoja. Se kertoo, että tässä yrityksessä tehdään metkuja, joihin asiakkaan on syytä varautua. 😉

Ekologisuus näkyy jo luonnostaan yrityksessä, sillä suosimme aitoja materiaaleja muovien sijaan. Kun tuttavilta kaatuu puu myrskyssä, voi hyvin olla, että se pian löytyy tuotteina Metkunilta. Hyötykäyttöön on mennyt myös tuttavien ladoista löytyneitä heinäseipäitä.

Netistä tilatut tuotteet pyritään pakkaamaan kierrätysmateriaaleihin kirjekuoria lukuunottamatta. Myös tapahtumissa muovikassit korvataan paperikassein.

Voit ottaa yhteyttä myös silloin, jos valmiista tuotteista ei löydy tarpeisiisi sopivaa. Kerron mielelläni lisää ja teen tarjouksen tilatusta tuotteesta. On mahdollista personoida jo olemassaolevia tuotteita.

metkuni_yrittaja_itse

Yrittäjä

Yrityksen takana häärin minä, Sarianne Niittyaro. Hämäläinen, joka mutkien kautta päätyi Keski-Suomeen Keuruulle kesän korvilla 2016.
Harrastan valokuvausta ja leivontaa. Rakastan metsää ja eläimiä. Koiran kanssa olen harrastanut vuosien mittaa monenlaista. Suurimpana meriittinä lienee agilityssa kisaaminen. Nyt koira viettää ansaittuja eläkepäiviä.

Kiitos mielenkiinnostasi yritystäni kohtaan!

Metkaa viikkoa toivottaen
Sarianne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.